Nowości z naszej piekarni

CHLEB CODZIENNY Z ZIARNAMI

To popularny i ceniony wśród Klientów chleb codzienny w nowej wersji. Technologia produkcji chleba oparta jest na tradycyjnym sposobie wytwarzania pieczywa mieszanego, metodą fermentacji wielofazowej, która praktykowana jest w naszej Spółdzielni od połowy lat 50-tych ubiegłego wieku. Polega ona na zastosowaniu do sporządzania ciasta mąki w postaci naturalnego zakwasu żytniego i rozczyny pszennej. Chleb wzbogacony został o wartościowe nasiona: lnu, słonecznika, sezamu oraz płatki owsiane, które podnoszą jego walory żywieniowe.
Idealnie dobrane składniki i posługiwanie się klasycznymi metodami produkcji to najlepsza gwarancja dobrego smaku naszego pieczywa.

   

CHLEB Z OLIWKAMI

Chleb z oliwkami to aromatyczne, puszyste pszenno-żytnie pieczywo. Niepowtarzalnego charakteru nadają mu zielone i czarne oliwki, nieodłączny element kuchni śródziemnomorskiej i bałkańskiej. Sekret popularności oliwek w różnych dietach to oprócz ciekawego, słono-kwaśnego smaku, przede wszystkim ich pozytywny wpływ na zdrowie i urodę, który zawdzięczają obecności cennych witamin, składników mineralnych i pożytecznych tłuszczów.
Chleb z oliwkami doskonale komponuje się z różnego rodzaju serami, papryką, pomidorami, czosnkiem.

   

RACUCH z JAGODAMI

Domowa receptura, tradycyjny smak, doskonały aromat, to znak rozpoznawczy wspaniałych racuchów nadzianych jagodami, które przypomną Państwu słodki smak lata:). A to wszystko bez użycia polepszaczy i konserwantów.